SYRAH-SHIRAZ
DNA SYRAH
Iraanse Stad Syracuse
Dureza (Ardèche) en de Mondeuse Blanche (Savoie)
Door de Australische uitspraak werd de naam ‘Syrah’ veranderd naar ‘Shiraz’.
"Sparkling Syrah" is zeldzaam en komt voornamelijk uit Australië
De GSM staat voor Grenache, Syrah en Mourvèdre en van de bekendste blends
Klimaat
Gemiddeld: Peper, zwart fruit, high acidity, veel tanine, medium/vol
Warm: Specerijen, zwart fruit, medium acidity, gemiddeld/veel tanine, vol
Overig:
Rijp: jam/gebakken fruit, gedroogd fruit, chocolade.
Invloed opvoeding
Frans eiken: toast, rokerig, vanille
Amerikaans eiken: Vanille, kokos
Flesrijping: vegetaal, vlezig, chocolade.
Côte-Rôtie « Seigneur de Maugiron », Delas 2012.
De wijnen van deze bodem schenken een zachte en vol smaakgevoel, gecombineerd met diepte (zwarte bessen, bramen, pruimen), fijndroge tannines, rijkdom en "elegance".
"Seigneur de Maugiron" (100% Syrah) is produced from a blend of grapes grown on the Côte Brune (around 70%) and the Côte Blonde (around 30%).
Delas Frères verbouwt 10 hectare op de Hermitageheuvel, 17 hectare in Crozes-
Hermitage en 2 hectare in Saint-Joseph. Syrah-, Marsanne- en Roussanne druiven worden geplant op de steile, granietachtige hellingen van de
Hermitageheuvel en worden volledig met de hand geteeld. Het fundament voor
de kleur, zuiverheid, het karakter van de druif en origine van de bodem.
Lievre Royal
Sparkling Shiraz:
Stel je voor dat je een leeg glas kantelt en schenkt ... langs de zijkant loopt een schuimige vloeistof, levendig paars van kleur met violet . Uit het glas parelend komt de geur van zwarte bessen, bramen, chocolade, kersen, aardbeien en meer.
Dit bij een flensje, zeg maar boerenjongens pannekoek (ik denk maar aan Ahrnem)